Tre tips för barnens rum från Ikea

Få saker är så roligt som att inreda barnens rum! Det finns mycket att välja på för alla åldrar och det är när vi inreder som vi äntligen kan få fria händer och låta barnet i oss själva få tycka till. Många av oss kanske blir nostalgiska och tänker på och minns vad vi själva älskade samt saknade i våra rum under uppväxten. Kanske är det nu det äntligen blir dags att handla in det där dockskåpet som kan vara grund för många roliga lekar.

Det finns vissa aspekter att tänka på; vissa barn föredrar lugna färger och en harmonisk tillvaro medan andra barn älskar allt som är i färg, gärna många olika färger blandade med varandra. Barn är hjälpsamma och berättar gärna hur de tänker sig sin personliga vrå i hemmet. Oavsett behov och stil av ytor finns det tre bra utgångspunkter som får alla barnrum till att bli husets favoritplats!

1: Myshörnan! Barn älskar att mysa. Ett hörn i rummet med en saccosäck, kuddar, en filt och dämpad vägglampa kan skapa fantastiska möjligheter för att varva ner och få en lugn stund. Att kunna få krypa ner, känna sig avslappnad och trygg för att lyssna på högläsning tillhör favoriterna.

2: Att få kreativiteten att flöda! Ett skrivbord med en stabil stol där barnet kan sitta och rita, pyssla och få skapa mästerverk och uppmuntra till kreativitet är något som de flesta barn uppskattar.

3: Leka med ordning och reda! De flesta av oss har säkert någon gång trampat på en legobit och vet hur det känns. Barnrum kan vara stökiga men de flesta barn vill och uppskattar att veta var de hittar sina olika leksaker samt var varje sak har sin plats om andan att städa skulle falla på. Det är därför bra att inreda med breda hyllor på väggarna så att vi kan sortera leksakerna i olika backar som både blir praktiska att ta fram och sortera i.

Låt alla i familjen kunna leva som ett barn bara genom att få gå in rummet.