Dörrhandtag – årets nyheter

Alla dörrar i ett hem har dörrhandtag, även kallat dörrtrycken, för att gå att öppna och stänga. Under 2019 har det blivit tydligt att även valet av dörrhandtag blivit en eftertraktad inredningsdetalj.

Under många år har tillverkare som Beslag Design och Habo skapat vackra kökshandtag, knoppar, krokar och andra beslag för hemmets luckor och skåp, men nu vill vi ge oss på dörrbladen. Både på innerdörr som ytterdörr blir det väsentligt att tänka både på ergonomi som funktion men framförallt utseende.

Årets nyheter presenteras av frontapply.se som snabbt blivit en favoritbutik för köp av dörrhandtag. Sedan innan erbjuder de bra service och ett brett utbud av handtag för kök och knoppar till både garderob som byrå.

Nya dörrhandtag från Beslag Design

På mässan i Göteborg lanserades tillslut de efterlängtade serierna Tavira och Helix 200 där den senare redan hunnit bli en storsäljare. Innerdörrhandtag Helix 200 finns i utföranden som mässing, mattsvart och rostfritt och ger dina dörrar en industriell lättrad look som passar i de flesta moderna lägenheter som villor. Formen är rak och ytan har behandlats både i borstat och matt lack. Det som är gemensamt för årets nyheter är också att vi väljer att lägga mer pengar på våra dörrtrycken. Samtliga produkter kostar cirka tusen kronor per styck.

Arkitektritade dörrhandtag från Habo Selection

Anrika Habo som tillverkat beslag sedan 1920, och därmed firar 120 år nästa år, har skapat ett designsamarbete med den prisbelönta arkitekten och industridesignern Thomas Sandell från arkitektbyrån Sandellsandberg. Ihop skapar de det nya varumärket Habo Selection som i sin tur släpper sin första serie TS. Otroligt vackra beslag finns att tillgå där mjuka former möter kvalitet av högsta grad. Varje beslag har en kombinerad ytbehandling med borstat och polerat och dessa erbjuds i krom samt mässing. Dessa finns både som inner- samt ytterdörrhandtag. För den som vill hålla ihop stilen finns även knoppar, krokar och kökhandtag i samma serie. Riktigt snyggt tycker vi!

Se fler dörrhandtag hos frontapply.se.