I år byter vi innerdörrar

Många som äger en bostadsrätt eller ett hus kan känna att det vore kul att byta ut sina innerdörrar. I de allra flesta fall så kan man lätt klara av jobbet själv. Det behövs ingen stor verktygslåda, utan mestadels en bra skruvmejsel. Varje tid har sin egna trender och moden, något man tydligt kan se på kläder och frisyr, men även våra hem och inredningstrender förändras allt eftersom. Känner du att du har ett behov av förnyelse i din bostad och vill börja året med ett mer modernt hem så kan nya innerdörrar vara ett alternativ för dig. Nya dörrar får inte bara ditt hem att se mer stilrent och fräscht ut, det höjer även värdet på bostaden.

Så skaffar du dig nya dörrar

I stora drag så krävs det inte mer än tre steg att ta sig igenom när du vill byta dörrar i ditt hem. För det första måste du se till att mäta de dörrar som du har idag och därefter gäller det att hitta en design som du tycker om. Hos doorly.se hittar du stilrena, klassiska eller moderna alternativ och här kan du själv välja vilka mått det är som dörrarna ska ha. Leveranstiden ligger på 6-8 veckor och därefter har du dina nya dörrar levererade. Lyft bort de gamla dörrarna, lätta på låsslungan om du har en sådan och fäst sedan den nya dörren på gångjärnet.

Till skillnad från gardiner, dukar och taklampor så är innerdörrar något som man kanske inte byter ut lika ofta. Se därför till att du lägger lite extra tid på att välja ett par som du kommer trivas med länge. Funderar du på att sälja bostaden kan det även vara bra att välja en design som inte är för personlig, samtidigt som den är unik och lyfter bostadens karaktär.