Trendsäkra glasväggar

Vi är många som länge letat efter den perfekta glasväggen för att höja nivån på inredningen, men vilken variant passar bäst hemma hos dig? För att förenkla ditt beslut vill vi presentera de olika stilar vi hittat och vad som skiljer de åt.

För jämförelsen har vi valt tillverkaren Stoltsmides modellutbud av glasväggar som utgångspunkt för jämförelsen. De tre grundmodeller de erbjuder heter Minimal, Slim och Robust.

Modellen Minimal karaktäriseras av stora fria fönsterytor med tunna smidesramar för maximalt ljusgenomsläpp. Detta är det billigaste alternativet eftersom att detaljrikedomen är minskad till lägsta möjliga. Detta ses av många som det som kan kallas det mest moderna. Priset för tre stora sektioner med en dörröppning är cirka 40 000 kronor inklusive montage.

Robust är, som det låter, den mest påkostade modellen av glasväggar från Stoltsmide. Varje sektion har sina egna smidesram och är i många fall indelade i flera sektioner även på höjden. Snygga spröjs ramar in varje glasruta och hantverksskickligheten blir en stor detalj i ditt hem. Priset för tre sektioner är cirka 55 000 kronor inklusive montage.

Modellen Slim är ett mellanting mellan Minimal och Robust där spröjs tillverkas i ramarna men i ett enklare och tunnare utförande än Robusts motsvarighet. Detta är vad vi kan förstå den mest populära modellen då många anser att det är en perfekt avvägning mellan den industriella stilen och ett avskalat utseende. Priset för tre sektioner är cirka 45 000 kronor inklusive montage.

När du valt vilken modell du tycker mest om kan du göra flera val och tillval. Hur ska dörren öppnas? Har du krav på hur dörren ska kunna låsas? Vilken färg på metallramen gör sig bäst i ditt hem – industriellt svart eller vill du istället ha en tonad vit eller grå? Är det viktigt för dig att stänga ute ljud så kan det vara intressant att titta på att lägga till en ljudlamell.