Tips – öka trivseln med kontorsstädning

För att medarbetarna ska trivas krävs en trevlig och fräsch omgivning. Damm, skräp, smutsiga fönster och fläckar på golven leder till minskad trivsel vilket gör att produktiviteten minskar och skapar missnöje hos de anställda.

Ökad trivsel med kontorsstädning

Att ha ett rent och dammfritt kontor skapar både trivsel hos de anställda och leder till bättre hälsa. Rena ytor minskar spridningen av virus och bakterier vilka annars kan leda till risk för smittspridning mellan medarbetare. Personer som är känsliga mot damm eller t.o.m. allergiska har svårt att prestera i en dammig och smutsig miljö.

För att lyckas med att få ett fräscht och välstädat kontor bör städningen lejas ut till ett professionellt städbolag. Att låta de anställda sköta städningen leder för det mesta till ett sämre resultat och missnöje eftersom medarbetarna helst vill utföra de uppgifter som de anställts för och inte behöva städa kök och toaletter.

Hos Stadenergi.se får du hjälp med kontorsstädning som utformas efter ert företags behov. Städenergi kan, förutom städning, hjälpa till med inköp av förbrukningsmaterial som toalettpapper, tvål, diskmedel och mycket mer. Städenergi erbjuder bland annat en digital stämpelklocka som skickar ett meddelande via sms eller e-post efter varje utförd städning. Stämpelklockan anger när städningen utfördes, vilka arbetsmoment som utförts och vem som utfört städningen.

Kontorsstädning ger nöjda kunder

Ett fräscht kontor ger ett professionellt intryck hos kunder som är på besök. Om en potentiell kund möts av en besöksyta med kaffefläckar på borden och ostädade toaletter lär de inte vilja göra affärer med det aktuella företaget. Se därför till att ha en snyggt inredd entré med välstädade toaletter och en kaffemaskin med gott kaffe. En besökare som kan sjunka ner i en mjuk, fräsch soffa med en kopp kaffe av bra kvalitet kommer att få ett positivt intryck av ert företag. Kontorsstädning är med andra ord viktigt för alla företag; både för att höja produktiviteten hos de anställda och för att skapa kundnöjdhet. Läs mer om kontorsstädning.