Bänkskivor i marmor

Marmor är ett material som är otroligt populärt att ha i sitt hem. Idag kan man se marmor på nästan alla olika typer av möbler, men vanligast är troligtvis kakel, bänkskivor i köket och på bord. Naturstenen är hållbar men porös, vilket gör att den kräver en del underhåll för att kunna fortsätta hållas fräsch. Här får du läsa mer om vilka fördelar marmor har, varför du bör välja marmor som bänkskiva och vad du ska tänka på.

Fördelar

Fördelarna är alltid de roligaste så naturligtvis är det dessa som kommer att nämnas först. En stor fördel som marmorn har är att utseendet är otroligt elegant om man jämför med många andra typer av bänkskivor, t.ex. trä eller laminat. När man använder sig av marmor kan man även se till att få exakt den tjocklek som man själv önskar på sin bänkskiva och överlag är stenen enkel att rengöra.

Nackdelar

När det kommer till marmor så vill de allra flesta ha vit marmor. Den vita marmorn har blivit mycket populär, men tyvärr så är den också mycket känsligare än de mörkare alternativen. Mörk marmor är tåligare av anledningen att naturstenen inte är lika porös. Det betyder att ljus marmor tyvärr har mycket lättare för att suga åt sig fett, smuts och olja, vilket i sin tur leder till tråkiga fläckar.

Prisklass

En bänkskiva i marmor är inte fruktansvärt dyr, men den är inte heller det billigaste alternativet som finns på marknaden. En ungefärlig uppskattning är att marmor är cirka dubbelt så dyrt som laminat. Laminat är idag det billigaste materialet på marknaden, så vill man ha en bänkskiva i marmor ska man inte vara allt för rädd för priset. Naturligtvis är det också så att ju tjockare bänkskiva man vill ha, desto mer kommer det också att kosta.