Badrumstrender 2019

Badrumstrender kan vara mycket varierande, beroende på om det gäller stora villor eller små badrum för lägenheter. Oavsett vad det härrör, så är det dock ofta som badrumstrender är kraftigt inspirerade av hemmets övriga rum. Vi ska sammanfatta några kommande trender för hemmets lunga 2019, och ge dig tips på hur du kan inreda det.

Grafiska mönster

Pastellfärgade kakelplattor, badkar, tvättställ och toalettstol i en nära nyans, golvet i svagt marmormönster – och kranar, rör, handtag och kanter i helsvart! Ja, detta är en av badrumstrenderna som går i minimalistisk men grafisk anda och som faktiskt ser helfräckt ut. Enkelt och relativt lätt att åstadkomma, men kräver också att du inte har en massa prylar som förstör intrycket. Förvaring är därmed extremt viktigt.

Moderna material varvat med trä

Detta är en trend som även syns i köken under 2019. Moderna och stilrena kakelplattor på väggar och golv, enkla och fyrkantiga former, kranar av stål och inte minst detaljer av trä – såsom badrumsluckor, handtag eller dylikt. Dessa kontraster är inte bara vackra för betraktarens öga, utan är en hållbar stil som kan hänga med i åratal framöver.

Praktiska duschar

De hyperenkla duscharna som hänger från taket och slopar slangen är en stor trend inför 2019. Den gamla stilen är pånyttfödd, kruxet är bara att du inte kan ta ned duschen för att komma åt där du själv vill. Men visst skapar det fria ytor och är oerhört lätt att rengöra. Tänk såhär; det avskalade duschrummet i en äldre hammam-inrättning men i modern tappning. Så gör sig de praktiska duscharna bäst, enligt 2019:s badrumstrender; oerhört elegant men på ett sparsmakat vis som går bra att inreda både i en lägenhet och i en större villa.

Ny teknologi välkomnas även i badrummet

Tro inte att badrummen skulle befrias från teknologin. Självspolande toaletter med allehanda inställningar, duschar som du kan kommunicera med för att få den bästa temperaturen och LED-belysning i duschkabinen och i badkaret som får ditt badrum att framstå som rena Saturday Night Fever. Vi får se vad som följer i teknologins fotspår 2020…