6 tips för ett mysigt gästrum

När det kommer nattgäster är det skönt att ha inrett ett gästrum. Gästrummet riskerar visserligen att stå oanvänt en stor del av året, så inred det gärna så att du själv har användning för det när det står ”obebott”. Här följer 6 tips på hur du får dina gäster att trivas som fisken i vattnet.

1. Lägg extra krut på sängkläder

Ge din gäst sköna sovstunder med mysiga och varma täcken, många kuddar och en gosig filt. Många personer fröjdas inte direkt av tanken att sova borta. Att ge din gäst en skön säng med bekväma sängkläder kan åtminstone ge lättare avkoppling.

2. Tänk på förvaringen

Ett gästrum är i regel mindre än husets andra sovrum, så garderober och förvaring kan komma i andra hand. Men sätt åtminstone upp krokar och spika upp några hyllor på väggarna, så att din gäst slipper bo i kappsäck under sin vistelse. En liten byrå så att underkläder inte ligger framme synliga är också tacksamt.

3. Internetåtkomst

Idag vill de flesta ha tillgång till internet och det kan vara lite pinsamt att fråga om lösenordet. Sätt gärna upp det med fina bokstäver bredvid sängen på nattduksbordet eller rama in det med en välkomstskylt.

4. Installera en liten tv

En gäst kan tycka det känns skönt att dra sig tillbaka på kvällen och njuta av sitt eget favoritprogram. Tv:n behöver inte vara stor, men åtminstone fungera som sällskap till din gäst. Också smart om du och din familj inte kan samsas om tv-programmen när ni inte har besök.

5. Bäddsoffa bättre än en säng

Om du väljer en skön bäddsoffa som förvandlas till säng, kan din familj använda gästrummet till allrum. En större bäddsoffa är också bra om det kommer två gäster. Då utgör bäddsoffan dubbelsäng, men tar inte upp plats i vardagslag.

6. Gör gästrummet ombonat

Ställ in plantor, sätt upp tavlor och häng upp gardiner som inspirerar gästen. Tänk också på att de flesta tycker om att ha mörkt när de sover, så en rullgardin kan vara på sin plats.